Hoofdstraat 214
Leiderdorp
€ 795.000,- k.k.
Verkocht
  • StatusVerkocht
  • Koopprijs€ 795.000,- k.k.
  • AanvaardingIn overleg
  • Soort objectWoonhuis
  • Soort woningHerenhuis
  • Type woningHoekwoning
  • Bouwjaar1936
  • BouwvormBestaande bouw
  • LiggingenAan water, Aan rustige weg, In woonwijk
  • Woonoppervlakte165 m2
  • Perceeloppervlakte184 m2
  • Inhoud593 m3
  • Aantal kamers5
  • Aantal slaapkamers4
  • Aantal badkamers2
  • VerwarmingVloerverwarming geheel, Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie
  • WarmwaterCV ketel
  • IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, HR glas
  • CombiketelNee
  • TuinAchtertuin
  • HoofdtuinAchtertuin
  • Oppervlakte104 m2
  • Ligging hoofdtuinZuidwest
  • Kwaliteit tuinVerzorgd
  • Schuur / BergingVrijstaand steen
  • Totaal aantal1
  • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren
  • GarageInpandig
  • Capaciteit1
  • Garages1
  • Soort dakSamengesteld dak
  • Permanente bewoningJa
  • Onderhoud binnenUitstekend
  • Onderhoud buitenGoed
  • Huidig gebruikWoonruimte
  • Huidige bestemmingWoonruimte

Hoofdstraat 214

Wonen in een stijlvol gerenoveerd en bijzonder duurzaam pakhuis in de Hoofdstraat in Leiderdorp?

Dit pareltje aan de Hoofdstraat in Leiderdorp is een voormalig pakhuis met verrassend veel ruimte. Het pakhuis dateert uit de 19e eeuw en is in 2019 onder architectuur geheel gerenoveerd met kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen. De indeling is speels en ruim en bevat bovendien een inpandige garage. Deze bijzonder smaakvolle woning heeft een achtertuin op het zuidwesten en uitzicht vanaf de achterzijde op het water van de Oude Rijn. De achtertuin is tevens te bereiken via de poort vanaf het Jaagpad dat langs de Oude Rijn loopt.

De stijlvolle woning kenmerkt zicht door de riante woonkamer van ca. 48 m2 met speels niveau verschil, een open keuken. De woning biedt daarnaast ruimte aan 4 slaapkamers, 2 badkamers en een garage. Dit alles gelegen in de prachtige woonomgeving van de oude dorpskern van Leiderdorp bij de Doesbrug. Dit bijzondere object heeft een woonoppervlakte van 165,2 m2 (NEN2580). De heerlijk zonnige achtertuin op het zuidwesten met een berging en met een uitgang/achterom met poort naar het Jaagpad aan de Oude Rijn maken de woning compleet. Uiteraard is de woning volledig verduurzaamd: Alle wanden en plafonds zijn geïsoleerd, raampartijen voorzien van HR++ beglazing, verwarming middels CV combi ketel met hybride warmtepomp, laagtemperatuursconvectoren en 10 zonnepanalen.

De ligging aan het Jaagpad/Oude Rijn zorgt voor verbinding over water naar onder meer het centrum van Leiden, de Kagerplassen en het Braassem.

Alle voorzieningen zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportfaciliteiten en een ziekenhuis zijn in de directe omgeving. Bovendien ligt deze smaakvolle woning op 15 minuten fietstafstand van het centrum van Leiden en op zo’n 20 autominuten van Den Haag en Amsterdam.

Begane grond:
Entree, hal met vestibule en een compleet nieuwe meterkast. Tussen de vestibule en woonruimte een subtiele eiken scheidingswand met grote ramenpartij met veiligheidsglas. Zeer ruime speelse living met open keuken aan de achterzijde. In de woonkamer zijn leuke details behouden, zoals de oorspronkelijke bevestigingsogen van de voormalige stal, de originele rolschuifdeur van het pakhuis en hergebruikt hout. De houten balkenlaag van de verdieping is in het zicht gelaten. Achterin deze ruimte zijn openslaande deuren en een enkele deur naar de achtertuin.

De open keuken met terrasdeuren naar de tuin is voorzien van een moderne witte, trendy keukeninrichting in een L-opstelling met klein (schier)eiland. De keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur, te weten een inductie kookplaat met een RVS wazemkap, oven op ooghoogte, vaatwasmachine, koel/vriescombinatie en een RVS spoelbak met mengkraan die ook kokend water geeft.

Vanuit de woonkamer toegang tot het tussenportaal middels een houten schuifdeur met zwart stalen schuifsysteem. Modern toilet met een wandcloset en een fonteintje met eiken blad en ééngreeps mengkraantje. Gastenbadkamer met een douche, wastafelmeubel en voorbereiding voor een handdoekradiator. Tevens is er een aansluiting voor een wasmachine aanwezig. Ruime inpandige garage met een fraai gedetailleerde, elektrisch en op afstand bedienbare deur (type schuifpoort).

De gehele benedenverdieping, inclusief de garage, is voorzien van een goed geïsoleerde betonvloer met vloerwarming. De vloer van de garage is gevlinderd en voorzien van een duurzame coating.

De zonnige achtertuin ligt op het zuidwesten en is verzorgd aangelegd met klassieke bestrating met klikkertjes. Er is een berging/schuur en heeft toegang via eigen perceel naar het achtergelegen Jaagpad en het water van de Oude Rijn.

1e Verdieping:
Verrassend lichte sfeervolle overloop/gang met klassieke balustrade, een groot dakvenster dat voor mooi daglicht zorgt. In het pakhuis bevinden zich twee slaapkamers, bereikbaar vanuit hal/overloop: aan de voorzijde een ruime slaapkamer met openslaande deuren en een Frans balkon met fraai ijzeren hek. Aan de achterzijde een tweede ruime slaapkamer met sfeervolle details zoals oorspronkelijke balken met oud telmerk en met uitzicht op de tuin. Keurig afgewerkte technische ruimte met cv-combiketel (2019), binnenunit van de warmtepomp incl. buffervat (2021), mechanische ventilatie en omvormer zonnepanelen. Een ruim tweede toilet met wandcloset Smaakvolle en moderne badkamer met inloopdouche met rainshower en trendy douche stalen douchewand met glas, wastafelmeubel en handdoekradiator.

Vanuit de overloop is de geheel nieuwe opbouw boven de garage bereikbaar via drie luie treden. In de opbouw bevinden zich de derde en vierde slaapkamer. De slaapkamer aan de voorzijde kijkt uit op de Hoofdstraat en de Does. De slaapkamer aan de achterzijde heeft naar binnenslaande deuren en een Frans balkonhek. Deze kijkt uit op het fraaie groene sedumdak van de keuken, op de tuin en op de Oude Rijn.

Alle slaapkamers zijn meer dan ruim. Ze worden verwarmd met design convectoren (lage temperatuurverwarming) en zijn voorzien van duurzaam pvc met eikenpatroon.

De woning is van top tot teen gerestaureerd met oog voor detail en met compleet nieuw installatiewerk zoals gas-, water- en elektra-leidingen. Bij de renovatie zijn er ook hoge eisen gesteld aan het energiezuinig en duurzaamheid zo is de woning voorzien van een centrale verwarming gekoppeld aan een hybride warmtepomp en vloerverwarming op de begane grond. De woning is voorzien van vloer-, glas-, gevel- en dakisolatie. Op het keukendak ligt een groen sedumdak. Op het dak liggen 10 zonnepanelen (370 Wp per paneel).
De wanden en plafonds zijn strak gepleisterd. Het buitenschilderwerk is geheel verzorgd in 2019 in de kleuren passend bij een beschermd dorpsgezicht.

Bijzonderheden:
– Betonnen begane grondvloer met vloerverwarming en vloerisolatie (Kingspan dikte 10 cm);
– De garage is voorzien van een geïsoleerde, gevlinderde en gecoate betonvloer met vloerverwarming;
– Beglazing uitgevoerd met dubbel glas (isolidesuper +);
– CV-ketel Remeha Avanta cw5 uit 2019;
– Remeha hybride 6Kw warmtepomp uit 2021, incl. 50L buffervat;
– Vloerverwarming pomp verdeelunit Grundfos High Efficiency UPM3x Auto;
– 10 Zonnepanelen bevestig op het dak met een vermogen van 3750 Wattpiek;
– Meterkast: de stoppenkast is voorzien van 9 groepen 3 aardlekschakelaars. Slimme meters voor gas en elektra; aansluiting voor internet, telefoon & TV;
– Alle wanden en daken zeer goed geïsoleerd;
– Beneden en boven een rookmelder;
– Mechanische ventilatie middels een Itho Daalderop systeem;
– Sedum, vetplantjes op keukendak, die geel, paars en roze bloeien;
– Pakhuis met nieuw dak voorzien van nieuwe pannen/knikpannen;
– Nieuwe opbouw boven de garage voorzien van een fraaie zinken kap met felsen;
– Sfeervolle details zoals de rolschuifdeur van het pakhuis, oorspronkelijke bevestigingsogen en een spant met telmerk;
– Hergebruik van oude materialen;
– Paneeldeuren met klassiek deurbeslag;
– Balken in het zicht;
– Ramen en deuren aan de achterzijde van het pakhuis, gebaseerd op de oorspronkelijke;
– Wanden en plafonds strak gepleisterd.

Kortom een schitterende woning met een unieke uitstraling en de comfort van deze tijd. Zeker een bezichtiging waard!

Oplevering januari 2024.

Bijlagen (op te vragen bij de verkopende NVM makelaar)
– Plattegrond.
– Kadastrale kaart.
– Vragenlijst.
– Lijst van zaken.
– Verkoopvoorwaarden op te vragen bij verkopende makelaar.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.

Bovenstaande informatie is door ons met de hoogst nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door ons wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door ons kantoor, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper wordt in de gelegenheid gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Plattegrond

Kaart

Street View

Details Foto's Beschrijving Plattegrond Kaart
Details Foto's Beschrijving Plattegrond Kaart